Johan

drum / slagwerk

Studeerde drums, piano, klassiek slagwerk en vibrafoon. Ook volgde hij een masterclass jazz vibrafoon bij Wolfgang Lackerschmid in Oostenrijk. In 1995 is hij afgestudeerd op het Sweelinck Conservatorium van Amsterdam op drums en vibrafoon Improviserend musicus (IM).

Als drum/slagwerk docent heeft hij o.a. les gegeven bij CQ centrum voor de kunsten Emmen, Scala Meppel en Stichting Muziekonderwijs Raalte. Momenteel heeft hij zijn eigen slagwerkschool “Veldslag” geeft les bij Muziekschool Klein en de Muzentuin in Beilen. Naast het aanleren van een goede speeltechniek vind Johan het belangrijk te luisteren naar de leerling wat hij of zij wil leren, een les op maat dus.

Als uitvoerend musicus speelde hij o.a. met Greetje Bijma, Cheryl Pyle, Wolfgang Lackerschmid, Stefanie Schlesinger, Kai Stensgaard, Florian Poser, Pam Feather, Edwin Rutten, Louis van Dijk, Slagwerkgroep Amsterdam, Orkest van het Oosten, Veldslag kwartet, Huub Jacobs kwintet, Sticks Strings & Vibes, Vibe-alicious , Ensemble Hemelsbreed. Recent nog met zangeres Elske de Wall samen met Tobias Messcherschmidt als trio vocals, vibrafoon, marimba.