Klaas Jelmer Sixma muziekdocent Muziekschool Zwolle Zuid

Klaas Jelmer Sixma

gitaardocent

Klaas-Jelmer Sixma: KJ groeide op in Friesland. Hij begon met gitaarspelen op een leeftijd van 14 jaar. Hij volgde tot zijn 20e levensjaar wekelijks gitaarlessen van gitaarleraar Kees de Groot.

Delen met:

Kees bracht hem ook de liefde voor de jazz- en funkmuziek bij.

Op een leeftijd van 15 jaar vormde Klaas-Jelmer zijn eerste bandjes die vooral op funk, jazz en pop georiënteerd waren. Op zijn 21e levensjaar startte Klaas-Jelmer de bachelor conservatoriumopleiding in Zwolle en rondde op zijn vierentwintigste levensjaar de opleiding cum laude af.

 Klaas-Jelmer won prijzen op diverse concoursen met het Lonneke Lenferink-Jazzduo, waarin hij al jaren samen met zijn jazz-zangeres en levenspartner Lonneke Lenferink de liefde voor de muziek deelt. ​

Op 28 jarige leeftijd behaalde Klaas-Jelmer de Titel Master of Music met het afronden van de masteropleiding Jazz/pop aan het conservatorium in Arnhem en Zwolle, tijdens de conservatorium periode volgde Klaas-Jelmer lessen van gitaardocenten Henk van Rossum (masteropleiding) en Hans Voogt (bachelor). En hij volgde masterclasses van bekende Jazzartiesten zoals Marcus Miller, Scott Henderson, Joe lavanoen Claudio Puntin.

Wil je een afspraak maken met Klaas-Jelmer voor gitaarles?

Neem dan contact met ons op...

0630158088 Contactformulier