Walther Pondman

docent saxofoon, klarinet, dwarsfluit en zang

Walther Pondman is 28 jaar, speelt saxofoon, klarinet en is tenor. In 2013 heeft hij zijn bachelor klarinet aan het conservatorium te Zwolle behaald. Daarbij is hij in zijn 3ejaar begonnen met een minor Jazz en Pop en tevens ook een minor Saxofoon.


Walther Pondman is 28 jaar, speelt saxofoon, klarinet en is tenor. In 2013 heeft hij zijn bachelor klarinet aan het conservatorium te Zwolle behaald. Daarbij is hij in zijn 3ejaar begonnen met een minor Jazz en Pop en tevens ook een minor Saxofoon.

Sinds zijn 15e geeft hij al concerten met zijn vaste ensembles. Denk hierbij aan Beethoven, mozart, Tschaikovsky etc.

Sinds zijn 11e krijgt hij zangles van Franciscus Pondman, operazanger in ruste. Vanaf 2004 geeft hij samen met zijn broer en zusjes concerten als “The Family Pondman” in binnen- en buitenland. Naast instrumentale muziek zingen zij muziek uit het jazz en pop repertoire en fragmenten uit opera’s zoals Il trovatore, Carmen, Rigoletto, La traviata en La Boheme. 

Walther heeft in een aantal producties gezongen als tenor waaronder:

In 2011 heeft hij in november de Rol van Carmagnola gespeeld in de Opera “Les brigands” bij Theatergroep “Caecilia” in Kampen. In 2012 heeft hij de hoofdrol vertolkt van Billy in de musical “Caroussel” te Kampen. In 2012 vertolkte hij in de opera “De gebroeders Hogendorp” de rol van soldaat/Napoleon/Matthias/ Jonge Gijs Karel en Thorbecke. In 2013 vertolkte hij in “Carmen” de rol van “Le Dancaïre”. In 2014 vertolke hij  de rol van prins Saphir in “Barbe Bleue” te Emmeloord. 

Walther zit in diverse Emsembles waarbij zij muziek vertolken van de ontspannen en vrolijke sferen van Bing Crosby en Frank Sinatra tot de duistere dramatische sferen van de wereld van opera van O.a. Puccini, Verdi, Bellini en donizetti. Zo speelt en zingt hij als vaste saxfonist, klarinettist en zanger in het “Acadia trio”, “Camelia Quartett” en het “fiori e fratelli ensemble”. In het laatste ensemble word de nadruk ook met de klarinet ook vooral gelegd op de wereld van Jazz. Denk hierbij vooral aan Glenn Miller, Benny Goodman of Louis Armstrong

Naast deze ensembles speelt Walther op verzoek in orkesten, professioneel en amateuristisch.

Eén van de hoofdvakken van Walther (naast zijn hoofdvakken zoals sax-klarinet-dwarsfluit) op het conservatorium was zang, en dan met name opera- en musical. Walther is een ervaren opera- en musical zanger en verzorgt alleen op speciaal verzoek deze zangvorm.